Belépés a társkeresőre: Emlékezz rám Elfelejtett jelszó
2017. december 04., hétfő 19:46

A Grindr mostantól nemcsak a férfiaké

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

Mióta a Grindr már nem amerikai, hanem 100% kínai tulajdonú applikáció, egyre több érdekes hírt kapunk róluk. Az egyik újdonság, hogy mostantól kezdve nemcsak a férfiaké az applikáció, hanem az LMBTQ csoportoké is. De vajon örülnek ennek a többiek?

Engem személy szerint sokkolt a Grindr, miután visszatértem hozzá, de úgy tűnik, sokaknál kiverte a biztosítékot az első számú és a legismertebb mobil applikáció. Engem pl. sokkolt, hogy ide is előkerült az egy gombos üzenet, amivel közölhetjük a másikkal, hogy helló, tetszel vagy szexi valaki. A másik sokkoló, hogy úgy működik az ingyenes verzió, hogy miközben idegesítően felbukkannak a reklámok, de nem kapunk értesítőt arról, hogy valaki üzent - pedig én úgy emlékeztem, hogy ez azelőtt alapszolgáltatás volt. Talán az ilyen húzások miatt lett a Grindr a szükséges rossz applikáció, hiszen mégiscsak a legismertebb és a legegyszerűbb applikációról van szó.

Nos, most már nemcsak férfiak kereshetnek férfiakat az oldalon, hanem nők is nőket, transzok is másokat és sorolhatnánk a betűket... vagy legalábbis úgy hisszük, hogy beállíthatjuk, kinek tartjuk magunkat és kivel keressük a kapcsolatot. Ám jobban belenézve a beállításokat, kiderül, hogy csak azt állíthatjuk be, melyik csoportba tartozunk, és milyen névmásokat használjon az app. Ami a legfurább, hogy a Gender beállításoknál ott szerepel a ciszneműek is, ami a magyar LMBTQ szervezetek kedvenc jelzője a heteró személyekre.

Ez mind szép és jó, de egyvalamit nem találtam meg... a kit keresek részt! Örülnék annak, hogyha továbbra is meleg srácokkal találkoznék az appban, és nem a kiváncsi szomszéd lányra. Vagyis ezek után tényleg nem tudom, kivel fogok az appban találkozni abban a 100 emberben, amit enged az applikáció megmutatni. Hogyan fog ez működni, ha mondjuk a szomszédban lévő transz nő, aki heteró pasival szeretne találkozni, de csak meleg srácokat lát?

Nemcsak én vagyok így ezzel, már leszbikusok is kijelentették, hogy a Grindr mindig is a "férfiak keresnek férfiakat" applikáció volt, szóval ők biztosan nem fogják használni az appot. A Grindr válasza ezekre a reakciókra az volt, hogy korábban is használták az applikációt ismerkedésre és beszélgetésre az LMBTQ tagok, és mindössze azokat az észrevételeket építették be az appba, amiket a transznemű aktivisták javasoltak, hogy a transzneműek komfortosabban érezzék magukat az app használata során.

Megjelent: 1806 alkalommal

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Üdvözlünk a GayPoint-on, Magyarország meleg társkeresőjén!

Pár percre vagy attól, hogy cseveghess, találkozhass srácokkal az ország minden részéről.

Az első lépés: regisztrálj, és máris kezdődhet a móka.Gaypoint mobiloldal

mobil-gp

Cikk kommentek