Belépés a társkeresőre: Emlékezz rám Elfelejtett jelszó
2017. máj. 22., hétfő 10:22

Felháborító játék egy francia showműsorban

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

Egy francia showműsorban a meghívott stand up vendég egy felháborító dolgot tett: kamureggel felhívott egy meleg srácot és még ki is figurázta a melegeket.

Ugye mindennapos a legtöbbünknek, hogy kamu reggel húzzák a fejünket, aztán az illető el sem jön a randevúra. Az ilyen pofáraesés számunkra sajnos mindennapos, de vállat rántunk vagy mérgünkben elmeséljük másoknak, pokolba kívánunk mindenkit, azt is, aki nem érdemli meg... aztán minden megy tovább...

Nos, a Touche pas à mon poste című showműsorba meghívott Cyril Hanouna pont azt tette, ami a legfájóbb pontja a társkereső alkalmazásoknak. A vicc kedvéért létrehozott egy kamu profilt, és az adásban felkeresett egy meleg srácot, és eljátszadozott a szituációval - még a telefont is lecsapta a beszélgetés közben. Játéka közben pedig kifigurázta a melegeket, a műsorvezető társai pedig hol döbbenten, hol pedig jót nevettek az előadáson.

Hogy ez vicces? Hát nem az.

Készültek már olyan műsorok a TV-ben, ahol az ilyen átveréseket rossz példaként mutatják be, és fel is keresik az illetőket, hogy szembesítsék áldozataikkal. A hasonló inzultusok sajnos elveszik a reménykedők kedvét a társkereséstől, miközben a viccelődők ezt jó heccnek tartják.

Persze mondhatjuk, hogy ez régen is így volt, védekezni ellene meg nem tudunk, mert mire észbe kapnánk, addigra a sarokban nevető fél már sehol sincs.

A dolognak azonban itt nincs vége. A kamu képet ugyanis engedély nélkül használták fel a műsorhoz, a kép tulajdonosa pedig egy ismert meleg vlogger. A perelő vlogger reméli, hogy a műsor készítői megtanulták a leckét, és a pénzt a GLAAD számára adományozza.

A műsort több ismert melegjogi aktivista elitélte, a részt homofóbnak nevezte, és panaszt nyújtottak be a hatóságok felé. Hanouna zavarában annyit mondott: ő csak belebújt egy vicces karakterbe. Természetesen hosszas hallgatás után - mintha olvasná - elmondta, hogy ő mindig elitélte a homofóbiát, az idegengyűlöletet, a rasszizmust és nagyon szomorú, hogy most őt nevezték homofóbnak.

Hanounának már nem ez volt az első esete. Tavaly decemberben 27 homoszexuális viccet írt a műsorba. Akkoriban azt nyilatkozta: ez csak egy vicc, nem tudunk most már szórakozni sem többé? A francia LMBT újságírók egy hónapig tanulmányozták a műsort, és 42 alkalommal találtak ilyen poént, melyeknek többsége megalázó volt.

Ezekről csak annyit: lehet csipkelődni, lehet kifigurázni minket, ezzel nincsen gond. Aki tudja fogadni, az jót nevet rajta, mert érzi, hogy nem bántásból teszi. De megalázni minket, melegeket, és rámutatni egy olyan jelenségre, amiről nincsenek kellemes emlékeink... hát köszönjük, de nem.

forrás: gaystarnews

Megjelent: 8759 alkalommal Utoljára frissítve: 2017. máj. 22., hétfő 21:14

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Üdvözlünk a GayPoint-on, Magyarország meleg társkeresőjén!

Pár percre vagy attól, hogy cseveghess, találkozhass srácokkal az ország minden részéről.

Az első lépés: regisztrálj, és máris kezdődhet a móka.Gaypoint mobiloldal

mobil-gp

Cikk kommentek