Belépés a társkeresőre: Emlékezz rám Elfelejtett jelszó
2014. november 19., szerda 10:31

Gondolnád, hogy transznemű?

Írta:

November 20-án lesz a Transznemű Emlékezés Napja, amikor világszerte megemlékeznek a transzfóbia áldozataira. Mi most bemutatunk olyan transznemű férfiakat, akikről senki nem mondaná meg, hogy korábban nők voltak.

A TranszFeszt egy transz művészeket és alkotásaikat ünneplő háromnapos esemény mely összehozza a közösségünket.

2014. október 13., hétfő 14:13

Meleg férfiak - hideg diktatúrák

Írta:

Egy új civil kezdeményezésről adunk hírt, melyben a mai LMBTQ civil szervezők felkeresik a régi Pride-ok, események szervezőit, hogy írjanak, meséljenek a rendszerváltás előtti és utáni időkről.

2014. október 10., péntek 17:07

A Budapest Pride szervezésében: Coming Out Day

Írta:

Holnap lesz a Nemzetközi Coming Out Day, és harmadik alkalommal a Budapest Pride Magyarországon is megrendezi.

2011. november 23., szerda 21:19

Megalakult a Transvanilla Egyesület

Írta:

2011. november 20-án a Transznemű Emlékezés Napján Budapesten megalakult a TransVanilla Transznemű Egyesület (TTE).

A Meleg szemmel mostani kisfilmje ismét egy meleg közösségről, a Mozaik Közösségről szól. A riport rendkívül visszafogott, érint több kérdést, és mi sem mehetünk el egy-két kérdés mellett. Ugyanis a kereszténység és a melegség igencsak hadilábon áll egymással, és mostanában nagyon is aktuális kérdés.

A Meleg szemmel legfrissebb videofilmje a Szimpozion Klubról szól, de hasonló témája miatt a Vándormásokról szóló klipet is elővettük. A témájuk hasonló: vannak olyan klubok, baráti körök, ahol melegként lehullhat az arcunkról a mások felé vetített maszk. Ilyen baráti körök sokfélék vannak, legyen az párszemélyes házibuli csapat vagy százfős klubok.

2011. április 14., csütörtök 16:15

Meleg szemmel - kis videófilmek a melegek életéről

Írta:

A Melegvagyok.hu nemrégiben kisfilmsorozatot indított útjára, melyekben 52 részen keresztül - és talán utána is - bemutatja a magyar melegek életét. A sorozat hiánypótló, és talán így sokkal könnyebb lesz bemutatnunk és elfogadtatni az életünket a nem meleg többséggel. Minden hétfőn mi is elővesszük a filmeket - merthogy ezeket a filmeket vitaindítónak szánták melegek és nem melegek részére.

Több meleg szervezet összefogást hirdetett: kezdetben az interneten gyűjtötték össze a petíciókat. Most tüntetést szerveznek a tervezett alkotmány ellen, mely szerint a házasság fogalmát diszkriminatív módon rögzíteni kívánják a "férfi és nő" fogalom alapján, a család fogalma szerint az család alapja a házasság lesz.

A MEASZ békemenet elsősorban a fasiszta érzések ellen indult. Április 3-án a II. világháború magyarországi befejezésére emlékeznek. Várják mindazokat az embereket, akik szerint elég volt a kiközösítésből, elég volt a meghurcolásból, és ki kell állni a szabadságunkért. A békemenet azonban nem egy erőszakos tiltakozó felvonulás - itt békésen együtt vonulnak fel a melegek, a zsidó vagy roma származásúak a Fővám tértől a Szabadság hídon át a Szabadság szoborig.

Bővebb info a MEASZ honlapján található.

2011. március 07., hétfő 15:13

A modern meleg kor kezdetéről

Írta:

Rábukkantunk egy igen érdekes cikkre a modern meleg kor kezdetéről. Mindeddig azt hihettük, hogy a meleg mozgalmak Amerikából származnak. Nagyot tévedtünk - a németek egy törvényétől kezdődött az egész.

Üdvözlünk a GayPoint-on, Magyarország meleg társkeresőjén!

Pár percre vagy attól, hogy cseveghess, találkozhass srácokkal az ország minden részéről.

Az első lépés: regisztrálj, és máris kezdődhet a móka.Gaypoint mobiloldal

mobil-gp

Cikk kommentek